Scribill

Sora: Framtiden för videoskapande

Tänk dig att kunna beskriva en scen med ord och sedan se den ta form framför dina ögon som en video. Det låter nästan som hämtat från en science fiction-roman, eller hur? Men tack vare framstegen inom artificiell intelligens är detta snart möjligt med Sora, en AI-modell utvecklad av OpenAI.

Sora

Vad är Sora?

Sora är en text-till-video AI-modell som kan skapa realistiska och fantasifulla videosekvenser enbart baserat på textinstruktioner. Denna teknologi har potential att förändra hur vi skapar och konsumerar videoinnehåll, inom allt från underhållning till utbildning.

Hur fungerar Sora?

Sora använder en teknik som kallas för diffusion, där den börjar med en video som ser ut som statiskt brus och sedan gradvis transformerar den genom att ta bort bruset över flera steg. Detta liknar hur GPT-modeller fungerar, men Sora använder bilder och video som ”tokens” eller datapunkter. Detta gör att Sora kan skapa eller förlänga videor med imponerande precision.

Exempel från Sora

Föreställ dig en video där en stilig kvinna promenerar nerför en gata i Tokyo, omgiven av varmt glödande neonljus och animerad stadsskyltning, eller en scen där hundvalpar leker i snön. Sora kan göra dessa textbeskrivningar till detaljrika videoklipp som fångar varje detalj i beskrivningen.

Möjligheter för kreatörer

För kreatörer erbjuder Sora en värld av möjligheter. Visuella artister, filmskapare och designers kan använda denna teknologi för att förverkliga sina visioner på ett sätt som tidigare krävde stora resurser. Oavsett om det handlar om att skapa kortfilmer, konstverk eller reklam kan Sora minska avståndet mellan idé och färdig produkt.

När släpps Sora?

I dagsläget har OpenAI inte meddelat något datum för när Sora kommer att släppas, men när den blir tillgänglig kan du räkna med att vi sätter ihop en grym utbildning så att du kan börja dra nytta av tekniken med bästa möjliga förutsättningar.

Framtiden med Sora

Soras förmåga att förstå och återskapa den fysiska världen i rörelse är enligt OpenAI ett viktigt steg mot utvecklingen av artificiell generell intelligens (AGI). Genom att modeller inte bara kan förstå utan också visuellt återskapa komplexa scenarier, närmar vi oss en ny era där AI kan bidra till att lösa problem i den verkliga världen.

Våra reflektioner

Sora representerar en spännande framtid för kreativt skapande där gränserna mellan fantasi och verklighet suddas ut med hjälp av AI. Även om det fortfarande finns utmaningar att övervinna, särskilt gällande detaljrikedomen, är potentialen för denna teknologi enorm.

Du kan läsa OpenAIs blogginlägg här för ytterligare information.

Kostnadsfri ChatGPT guide

Vi tror på kraften i att dela kunskap med alla. Så, för dig som är nyfiken på ChatGPT men inte känner dig redo för en utbildning, har vi skapat en guide som hjälper dig att komma igång. Här lär vi dig allt från hur du skapar ett konto hos OpenAI, till hur du formulerar en kraftfull prompt, och mycket mer.

När du klickar ”skicka guiden” godkänner du också att vi skickar nyhetsbrev till dig, vi delar företagsrelevanta AI-nyheter, insikter och direkt handlingsbara ChatGPT-tips!

Dela inlägget

ChatGPT Guide

Hur fungerar ChatGPT?

Utforska hur ChatGPT fungerar, från textbehandling till svarsgenerering. Lär dig om AI:ns ’tänkande’, kunskaper och begränsningar.

Claude 3.5 Sonnet
Nyheter

Claude 3.5 Sonnet

Utforska den nya AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från Anthropic. Från en jämförelse med andra modeller till hur bra den är på svenska.

Innehållsförteckning

Boka föreläsning

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Boka konsultation

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Certifikat, Scribill