Scribill

OpenAI Lanserar DALL·E 3:
Allt du behöver veta

Att förvandla en tanke till en bild är en process som kräver skicklighet och kreativitet. Men genom AI-teknologins framsteg har verktyg skapats som på ett förbluffande precist sätt kan göra text till bild.

Ett sådant verktyg är DALL·E 3, en AI-assistent utvecklad av OpenAI, och en integrerad del av ChatGPT. I det här blogginlägget djupdyker vi i DALL·E 3 för att ge dig en klarare bild av dess potential och hur den kan ta ditt digitala innehållsskapande till en helt ny nivå.

Alla bilder i denna artikeln är skapade av DALL·E 3.

OpenAI Lanserar DALL·E 3 avocado spoon, scribill

Vad är DALL·E 3?

DALL·E 3 är en AI-driven ”text-till-bild” generator som kan omvandla skriftliga instruktioner till detaljrika bilder. Om du exempelvis instruerar systemet att framställa ”en röd cykel under ett blått träd”, skulle DALL·E 3 kunna skapa en digital bild som motsvarar den beskrivningen.

Vad skiljer DALL·E 2 från DALL·E 3?

DALL·E 3 bygger på sin föregångare DALL·E 2, men tar bildgenereringen till en helt ny nivå. Den kan hantera mycket mer komplexa instruktioner, definiera relationer mellan olika objekt och till och med integrera text i bilderna. Dessa förbättringar gör DALL·E 3 till en betydligt mer avancerad lösning jämfört med DALL·E 2.

OpenAI Lanserar DALL·E 3 vs DALL·E 2, Scribill

Vad kan man göra med DALL·E 3?

Möjligheterna med DALL·E 3 är omfattande. Den har potential att revolutionera arbetsprocesser inom allt från företag och digital marknadsföring till konst och personligt varumärkesbyggande. Den kan automatisera omvandlingen av ditt skrivna innehåll till högkvalitativa bilder som ligger i linje med ditt varumärke och din vision.

Finns DALL·E 3 i ChatGPT?

DALL·E 3 kommer att vara fullständigt integrerad med ChatGPT, vilket innebär att du kan använda båda tjänsterna parallellt. Den här symbiosen gör att du kan skapa och finjustera bilder direkt i en konversation, vilket sparar tid och effektiviserar arbetsflödet.

Är DALL·E 3 bra?

DALL·E 3 är en banbrytande innovation för alla som sysslar med digitalt innehållsskapande. Dess förmåga att effektivt skapa högkvalitativa bilder från textbeskrivningar är en milstolpe inom AI-drivet innehållsskapande. Detta verktyg kan också dramatiskt öka effektiviteten i kreativa processer genom att eliminera behovet av att skapa designelement från grunden eller i separata system.

OpenAI Lanserar DALL·E 3, basket, Scribill

När släpps DALL·E 3?

DALL·E 3 kommer att bli tillgänglig för användare av ChatGPT Plus och Enterprise i början av oktober.

Behöver man utbildning för att använda DALL·E 3?

Nej, DALL·E 3 är utformat för att vara lättanvänt. Dock kommer en förståelse för verktyget maximera dess potential i ditt arbete.

Har DALL·E 3 några begränsningar?

Ja, för att upprätthålla en hög etisk standard har DALL·E 3 inbyggda säkerhetsfunktioner som förhindrar generering av innehåll som kan vara våldsamt, olämpligt eller kränkande.

Du kan läsa mer om DALL·E 3 här!

Är du redo att ta steget in i den digitala framtiden? Upptäck mer om hur du och ditt företag kan bemästra ChatGPT och revolutionera ert arbetsflöde genom vår utbildning på Scribill.

Kostnadsfri ChatGPT guide

Vi tror på kraften i att dela kunskap med alla. Så, för dig som är nyfiken på ChatGPT men inte känner dig redo för en utbildning, har vi skapat en guide som hjälper dig att komma igång. Här lär vi dig allt från hur du skapar ett konto hos OpenAI, till hur du formulerar en kraftfull prompt, och mycket mer.

När du klickar ”skicka guiden” godkänner du också att vi skickar nyhetsbrev till dig, vi delar företagsrelevanta AI-nyheter, insikter och direkt handlingsbara ChatGPT-tips!

Dela inlägget

ChatGPT Guide

Hur fungerar ChatGPT?

Utforska hur ChatGPT fungerar, från textbehandling till svarsgenerering. Lär dig om AI:ns ’tänkande’, kunskaper och begränsningar.

Claude 3.5 Sonnet
Nyheter

Claude 3.5 Sonnet

Utforska den nya AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från Anthropic. Från en jämförelse med andra modeller till hur bra den är på svenska.

Innehållsförteckning

Boka föreläsning

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Boka konsultation

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Certifikat, Scribill