Scribill

ChatGPT:
Nu med Röst och Bildkapacitet!

Idag har OpenAI släppt en spännande nyhet – ChatGPT har nu fått nya röst- och bildfunktioner, vilket innebär att du kan ha röstkonversationer och visa bilder för ChatGPT för en mer intuitiv användarupplevelse. I det här blogginlägget går vi igenom de olika aspekterna av dessa nya funktioner.

ChatGPT Röst och Bildkapacitet

Har ChatGPT multimodalitet?

Ja, ChatGPT har nu introducerat stöd för både röst och bilder, och detta drivs av multimodala GPT-3.5- och GPT-4-modeller. Dessa modeller tillämpar sina språkbegåvningar på ett brett spektrum av bilder som fotografier, skärmdumpar och dokument som innehåller både text och bilder.

Kan man prata med ChatGPT?

Absolut! Du kan nu använda din röst för att engagera dig i en konversation med ChatGPT. Detta gör det möjligt att till exempel be om en godnattsaga för din familj eller lösa en tvist vid middagsbordet genom att prata med ChatGPT.

Hur använder man den nya röstfunktionen?

För att komma igång med röstfunktionen går du till Inställningar → Nya Funktioner på mobilappen och väljer att delta i röstkonversationer. Tryck sedan på hörlursknappen som finns i övre högra hörnet av startsidan och välj din föredragna röst bland fem olika alternativ.

Vad driver ChatGPTs nya röstfunktion?

Den nya röstfunktionen drivs av en text-till-tal-modell som kan generera människolikt tal från bara text.

Hur kan man dela bilder med ChatGPT?

Du kan enkelt dela bilder med ChatGPT genom att trycka på fotoknappen för att ta eller välja en bild. Om du använder iOS eller Android så tryck på plusknappen först. Du kan även diskutera flera bilder eller använda ritverktyget för att guida din assistent.

Vad är OpenAI’s syn på säkerhet och etik med dessa nya funktioner?

OpenAI säger sig ha testat dessa nya funktioner noga för att säkerställa att de är både användbara och säkra. De har tagit vissa tekniska åtgärder för att begränsa ChatGPTs förmåga att analysera och göra direkta uttalanden om personer eftersom ChatGPT inte alltid har rätt och dessa system bör respektera individers integritet.

De är transparenta om modellens begränsningar och avråder från högriskanvändning, dela alltså inte allt för privat information, särskilt om informationen rör någon annan än dig själv.

Kommer dessa nya funktioner att vara tillgängliga för alla användare?

Till en början kommer röst- och bildfunktionerna att rullas ut till Plus- och Enterprise-användare under de närmaste två veckorna. OpenAI planerar att göra dessa funktioner tillgängliga för andra användargrupper, inklusive utvecklare, kort därefter.

Sammanfattning

Med dess nya röst- och bildkapacitet ser framtiden för ChatGPT och artificiell intelligens i stort mycket spännande ut. OpenAI fortsätter att arbeta för att göra sina verktyg både kraftfullare och säkrare för alla användare, och vi ser fram emot att se hur dessa nya funktioner kommer att användas i vardagen!

Är du redo att ta steget in i den digitala framtiden? Upptäck mer om hur du och ditt företag kan bemästra ChatGPT och revolutionera ert arbetsflöde genom vår utbildning på Scribill.

FAQ

Vilka nya funktioner har introducerats i ChatGPT?

ChatGPT har nu röst- och bildfunktioner som låter användarna interagera med den genom röst och att dela bilder.

Hur aktiverar jag röstfunktionen i ChatGPT?

Gå till Inställningar → Nya Funktioner på mobilappen och välj att delta i röstkonversationer. Tryck sedan på hörlursknappen i övre högra hörnet av startsidan och välj din föredragna röst.

Är det säkert att använda de nya funktionerna?

OpenAI har tagit tekniska åtgärder för att begränsa ChatGPTs förmåga att analysera och göra uttalanden om personer, och de är transparenta om modellens begränsningar. Men var alltid försiktig med vad du delar oavsett!

Kommer dessa nya funktioner att vara tillgängliga för alla användare?

Till en början kommer de att rullas ut till Plus- och Enterprise-användare, men planer finns på att göra dem tillgängliga för andra användargrupper kort därefter.

Hur fungerar bildfunktionen?

Du kan dela bilder med ChatGPT genom att trycka på fotoknappen för att ta eller välja en bild. Du kan även diskutera flera bilder eller använda ritverktyget för att guida din assistent.

Kostnadsfri ChatGPT guide

Vi tror på kraften i att dela kunskap med alla. Så, för dig som är nyfiken på ChatGPT men inte känner dig redo för en utbildning, har vi skapat en guide som hjälper dig att komma igång. Här lär vi dig allt från hur du skapar ett konto hos OpenAI, till hur du formulerar en kraftfull prompt, och mycket mer.

När du klickar ”skicka guiden” godkänner du också att vi skickar nyhetsbrev till dig, vi delar företagsrelevanta AI-nyheter, insikter och direkt handlingsbara ChatGPT-tips!

Dela inlägget

ChatGPT Guide

Hur fungerar ChatGPT?

Utforska hur ChatGPT fungerar, från textbehandling till svarsgenerering. Lär dig om AI:ns ’tänkande’, kunskaper och begränsningar.

Claude 3.5 Sonnet
Nyheter

Claude 3.5 Sonnet

Utforska den nya AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från Anthropic. Från en jämförelse med andra modeller till hur bra den är på svenska.

Innehållsförteckning

Boka föreläsning

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Boka konsultation

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Certifikat, Scribill