Scribill

ChatGPT får ett minne!

Nu testar ChatGPT en spännande ny funktion som möjliggör för den att komma ihåg information mellan chattar, ChatGPT har alltså fått ett minne. Du kommer kunna instruera ChatGPT om vad den ska behålla i minnet, fråga efter vad den redan minns, och även be den att radera specifik information, antingen direkt i konversationen eller via inställningarna.

ChatGPT minne

Hur fungerar ChatGPTs minne?

ChatGPTs nya minne är tänkt att göra dina chattar ännu mer anpassade och effektiva. Genom att minnas detaljer från tidigare samtal kan ChatGPT ge dig skräddarsydda svar och förslag baserade på din interaktionshistorik. Om du till exempel nämner att du föredrar att ha mötesanteckningar organiserade med rubriker och punktlistor kommer ChatGPT att minnas och anpassa sina framtida sammanfattningar efter detta.

Kan man stänga av ChatGPTs minne?

Du kan närsomhelst instruera ChatGPT att minnas eller glömma viss information. Det är även möjligt att helt stänga av ChatGPTs minne via inställningarna. På så sätt kan du skräddarsy din AI-assistent efter dina specifika önskemål och preferenser.

Användningsområden

Minnesfunktionen är användbar i en mängd olika sammanhang, från personliga till professionella. Tänk dig att ChatGPT hjälper dig att utforma idéer för ett LinkedIn inlägg och minns dina intressen, eller att skapa en inköpslista för veckan och minns dina kostpreferenser. För lärare kan ChatGPT memorera önskemål om lektionernas längd och innehåll, vilket förenklar planeringsprocessen.

Säkerhet och integritet

OpenAI har vidtagit åtgärder för att säkerställa att känslig information, såsom hälsouppgifter, endast minns om du uttryckligen begär det. Du har även möjlighet att granska och ta bort specifika minnen eller radera allt minne via inställningarna, vilket ger ytterligare säkerhet och kontroll.

För enterprise och team

För enterprise- och teamanvändare erbjuder minnesfunktionen möjligheter till ytterligare effektivisering. ChatGPT kan anpassa sig efter och minnas dina preferenser när det gäller stil och format, vilket minskar behovet av att upprepa dessa riktlinjer. Detta sparar tid och bidrar till mer relevanta och genomtänkta svar tidigare i konversationen. Dessvärre får användare med dessa prenumerationstyper vänta lite längre innan den nya funktionen rullas ut till dem.

Våra reflektioner

ChatGPTs nya minne representerar ett nytt sätt att interagera med AI. Genom att ge användarna möjlighet att styra vad och hur information lagras, banar OpenAI väg för en mer personlig och engagerande chattupplevelse. Oavsett om du använder ChatGPT privat, för ditt företag, eller inom utbildning, erbjuder denna funktion potential att göra dina interaktioner mer meningsfulla och effektiva.

Du kan läsa OpenAIs blogginlägg här för ytterligare information.

Kostnadsfri ChatGPT guide

Vi tror på kraften i att dela kunskap med alla. Så, för dig som är nyfiken på ChatGPT men inte känner dig redo för en utbildning, har vi skapat en guide som hjälper dig att komma igång. Här lär vi dig allt från hur du skapar ett konto hos OpenAI, till hur du formulerar en kraftfull prompt, och mycket mer.

När du klickar ”skicka guiden” godkänner du också att vi skickar nyhetsbrev till dig, vi delar företagsrelevanta AI-nyheter, insikter och direkt handlingsbara ChatGPT-tips!

Dela inlägget

ChatGPT Guide

Hur fungerar ChatGPT?

Utforska hur ChatGPT fungerar, från textbehandling till svarsgenerering. Lär dig om AI:ns ’tänkande’, kunskaper och begränsningar.

Claude 3.5 Sonnet
Nyheter

Claude 3.5 Sonnet

Utforska den nya AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från Anthropic. Från en jämförelse med andra modeller till hur bra den är på svenska.

Innehållsförteckning

Boka föreläsning

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Boka konsultation

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Certifikat, Scribill