Scribill

AI i Android 15

Google har tagit stora steg framåt med den senaste versionen av Android, Android 15. Genom att integrera avancerad AI direkt i operativsystemet kan användare nu interagera med sina telefoner på helt nya sätt. Dessa framsteg presenterades under Google I/O 2024.

AI i Android 15
AI i Android 15

Gemini

Gemini på Android är en generativ AI-assistent som hjälper dig att vara mer kreativ och produktiv. Integrerad i Android, förstår Gemini kontexten av vad som finns på skärmen och vilken app du använder. Du kan dra upp Gemini som en överläggning över den aktuella appen för att enkelt använda dess funktioner. Till exempel kan du dra och släppa genererade bilder i Gmail och Google Messages. Du kan också använda ”Ask this video” för att hitta specifik information i en YouTube-video. Med Gemini Advanced kan du ”Ask this PDF” för att snabbt få svar utan att bläddra genom flera sidor. Denna uppdatering kommer att rullas ut till hundratals miljoner enheter under de kommande månaderna.

Circle to Search

En av de mest spännande nyheterna är Circle to Search. Den här funktionen låter dig söka efter information genom att cirkla något på skärmen. Ursprungligen introducerad på Samsung Unpacked, är den nu utökad med helskärmsöversättning och tillgänglig på fler Pixel- och Samsung-enheter. Nu kan Circle to Search även hjälpa elever med läxor. Den ger steg-för-steg-instruktioner för att lösa fysik- och matematikproblem direkt från deras digitala studieblad. Senare i år kommer funktionen att hantera ännu mer komplexa problem, tack vare Googles LearnLM-initiativ. Circle to Search finns idag på över 100 miljoner enheter. Google planerar att fördubbla detta innan årets slut.

Multimodal Gemini Nano

Android blir den första mobila plattformen med en inbyggd, enhetsbaserad grundmodell med Gemini Nano. Denna modell, som kommer senare i år på Pixel, kan förstå och bearbeta text, bilder, ljud och tal. Detta innebär att din telefon förstår kontexten bättre och ger mer relevanta svar och funktioner.

Förbättrade beskrivningar med TalkBack

Gemini Nanos multimodala kapacitet kommer också att förbättra TalkBack. Den hjälper personer med synnedsättning att få rikare och tydligare beskrivningar av bilder. Genom att fylla i saknad information om bilder, som detaljer i foton från familj och vänner eller klädstil vid online-shopping, gör Gemini Nano det möjligt att förstå bilder bättre även utan nätverksanslutning.

Bedrägerivarningar i realtid

För att bekämpa bedrägerier, som kostar människor över en biljon dollar årligen, testar Google en ny funktion som använder Gemini Nano. Den ger realtidsvarningar under telefonsamtal. Om AI:n upptäcker konversationsmönster vanliga vid bedrägerier, som att en ”bankrepresentant” ber dig att överföra pengar eller ge personlig information, får du en varning. Denna skyddsfunktion sker helt på enheten, vilket säkerställer att din konversation förblir privat.

Varnar vid bedrägerier

Reflektioner

Google är bara i början av att utforska hur AI på enheten kan förändra vad din telefon kan göra. De kommer att fortsätta att integrera Google AI i varje del av smartphoneupplevelsen, med samarbeten med Pixel, Samsung och fler. För utvecklare erbjuder Google nu möjligheten att bygga med de senaste AI-modellerna och verktygen, som Gemini Nano, genom Android Studio.

Sammanfattningsvis markerar Android 15 en betydande milstolpe i hur AI kan förbättra och förändra våra dagliga interaktioner med våra telefoner. Från att hjälpa med läxor till att skydda mot bedrägerier och ge bättre tillgänglighet, fortsätter Google att driva gränserna för vad som är möjligt med AI på Android.

Om du vill lära dig mer om att generera text med AI erbjuder vi en ChatGPT utbildning som lär dig allt du behöver veta för att komma igång och briljera.

FAQ


Finns det AI för Android?

Ja snart, Google integrerar avancerad AI direkt i Android-operativsystemet med lanseringen av Android 15. Detta inkluderar funktioner som Gemini, en generativ AI-assistent, och Circle to Search som hjälper användare med en mängd olika uppgifter.

När släpps Android 15?

Android 15 förväntas släppas senare i år. Google har redan presenterat många av de nya funktionerna och förbättringarna under sin I/O 2024-konferens.

Vad är Circle to Search?

Circle to Search är en funktion som låter dig söka efter information genom att cirkla något på skärmen. Den hjälper också elever med läxor genom att ge steg-för-steg-instruktioner för att lösa problem.

Hur fungerar Gemini på Android?

Gemini är en AI-assistent som förstår kontexten av vad som finns på skärmen och vilken app du använder. Du kan dra upp Gemini som en överläggning över den aktuella appen för att använda dess funktioner, som att dra och släppa genererade bilder eller få specifik information från videor och PDF-filer.

Vad är Gemini Nano?

Gemini Nano är en inbyggd, enhetsbaserad grundmodell som kan förstå och bearbeta text, bilder, ljud och tal. Den förbättrar telefonens förmåga att förstå kontext och ge relevanta svar och funktioner.

Referenser

Artikel

Kostnadsfri ChatGPT guide

Vi tror på kraften i att dela kunskap med alla. Så, för dig som är nyfiken på ChatGPT men inte känner dig redo för en utbildning, har vi skapat en guide som hjälper dig att komma igång. Här lär vi dig allt från hur du skapar ett konto hos OpenAI, till hur du formulerar en kraftfull prompt, och mycket mer.

När du klickar ”skicka guiden” godkänner du också att vi skickar nyhetsbrev till dig, vi delar företagsrelevanta AI-nyheter, insikter och direkt handlingsbara ChatGPT-tips!

Dela inlägget

ChatGPT Guide

Hur fungerar ChatGPT?

Utforska hur ChatGPT fungerar, från textbehandling till svarsgenerering. Lär dig om AI:ns ’tänkande’, kunskaper och begränsningar.

Claude 3.5 Sonnet
Nyheter

Claude 3.5 Sonnet

Utforska den nya AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från Anthropic. Från en jämförelse med andra modeller till hur bra den är på svenska.

Innehållsförteckning

Boka föreläsning

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Boka konsultation

Fyll i dina kontaktuppgifter i kontaktformuläret nedanför så kontaktar vi dig med mer information och bokningsmöjligheter. 

Certifikat, Scribill